FRITS MAAKT ZICH ZORGEN.

Wie schetst mijn niet geringe verbarassing (ja, wie waagt eens een poging?) toen ik op de site van BOVO, na het lange uitblijven van alweer een FRITS RITS column, geen enkel kritisch stukje aantrof over dat ‘lange uitblijven’.
Dat is pijnlijk voor een gevreesd kolommenschrijver als ik.
Vorige maanden werd de VoCASA site dankzij mijn niet altijd gewaardeerde bijdragen veel vaker bezocht dan gewenst. Met name de kittige en erg fraai gevormde dames van VolopKlasse 1, 2 en 3 lazen mijn ranzige, het met de waarheid niet al te nauw nemende stukjes met een gulzige gretigheid, die mij zelfs deden blozen van navel tot bilnaad.
Ik dwaal, dat doe ik graag, echter af, beste lezers en lieve dames.
Vanaf deze plek heet ik in ieder geval de nieuwkomers van de vereniging een welgemeend en hatelijk welkom. (Ik hoop dat de letter R op het toetsenbord niet hapert, want dan wil een woord er nog al eens vreemd uitzien) Voorts wil ik de redactie van deze site feliciteren met het nieuwe jasje van de site. Erg overzichtelijk, prettig leesbaar en mijn columns (mits geplaatst) komen er veel beter in uit. Bravo (3x) en ga zo door webmasters. Jullie doen prachtig werk en op regenachtige namiddagen kan een ieder zich aangenaam verpozen met, in ieder geval, mijn verhaaltjes.

FRITS RITS maakt zich zorgen over de toekomst. Daarom leek het hem verstandig een waarzegster te raadpleegvragen.
Bij mijn eerste bezoekje aan haar werd ik niet echt vrolijk. Ik vroeg haar wat mij zo’n vooruitblik zou gaan kosten. ‘50 Euro’, antwoordde zij, ‘voor twee vragen’.
‘Is dat niet wat veel?’ vroeg ik verbaasd. ‘Inderdaad” zei ze. Wat is uw tweede vraag?
FRITS RITS heeft het nog bij een andere helderziende geprobeerd. Ik dacht nog: Baat het niet, het schaadt ook niet. Ik vraag de helderziende wat er zoal gaat gebeuren?
“Morgen overlijdt uw schoonmoeder plotseling”. “Ja dat weet ik wel”, riep ik, “maar word ik ook vrijgesproken?”
Ook bij deze waarzegster had FRITS RITS direct zijn twijfels:
Ik belde aan. Zij vroeg door de intercom: “Wie is daar?” Nou , ik dacht meteen: Laat ook maar….
Jullie weten, beste FRITS RITS fans, dat ik graag in de toekomst mag blikken. Zeker als het over jullie Cluppie uit Noviomagum gaat.
De dames heb ik al een paar keer mogen aanschouwen tijdens een pittige training o.l.v. ene Basil MollenKnakker, Jelle van Wulps en Guuske Vestzak. De drie mannen hebben talentrijke, wispelturige, mooie teams in handen. Ik denk dat een topklassering in de 2e divisie erin zit het volgende seizoen. FRITS RITS waagt zelfs de voorspelling van een kampioenschap in het seizoen 2012-2013 in de mond te nemen.
De jonge huppeltutjes van dames 1 vechten wanhopig om de derde stek en dat lijkt, volgens de leek Frits, een verloren strijd. Als ze van Stravoc winnen, zie ik nog hopen. Nee, met mijn stoelgang is niets mis.
FRITS RITS blijft de dames kritisch, hinderlijk, irritant volgen. Dat spreekt vanzelf!
Ik wil eindigen met een voorval in de sporthal van VOlopklasse zaterdag laat in de middag of vroeg in de avond.
Op veld 1 tijdens de wedstrijd speelt (Frits meende de naam Anne te horen) een spetter van jewelste.
Hoor ik Boris tegen Bas BAVARIAans zeggen: ’Potjan, ik krijg zin om met die meid weer eens lekker te rotzooien.’
“Wat ?” vraagt Bas ongelovig. ‘Heb jij met haar al een keer…?’
‘Nee, dat niet, maar ik heb er wel een paar keer zin in gehad.’
Ja , allerbeste lezers dezes, zo hoor je nog wel eens wat. Wat mij afgelopen zondag is overkomen, wil ik jullie ook niet besparen
Eén van mijn talrijke vriendinnen Lyn Gerie antwoordde op mijn vraag of ik zondagmorgen ontbijt op bed kon krijgen: “Als jij , lekker verwend Fritske van me, ontbijt op bed wil, dan ga je maar in de keuken slapen.”
Ook thuis heb ik al niets meer te vertellen.
TOT LEES ! FRITS RITS