Dames 1 van VoCASA nam zaterdag de volle puntenwinst mee naar huis.

Verslag van het team:

Na een goede trainingsweek, gericht op de “crisis” van de afgelopen wedstrijden te doorbreken, vertrokken we naar Apeldoorn.

De eerste set kwamen we niet toe tot onze eigen spel. Het ging gelijk op waarna er nog meer druk kwam staan op de pass. Apeldoorn liep vervolgens uit tot 18-12. Er werd een time-out aangevraagd, Lynn werd ingewisseld en we kwamen toe aan het spelen van ons eigen spel. Nikki gaf ons een boost met een heerlijke serviceserie waarna we terugkwamen op 23-23. Het werd nog even spannend door een discutabele beoordeling van de scheids, deze werd echter teruggedraaid en speelden we de set uit met 23-25.

De tweede set kwamen we meer toe aan het spelen van ons eigen spel. De pass hadden we goed onder controle waarna er ook meer de middens konden worden aangespeeld. Ging tevens gelijk op waarna Apeldoorn bij 10-9 een time out aanvroeg. Na een mooie servicereeks, een ace van Noa kwam VoCASA voor te staan met 14-9. Marloes nam het spel over bij 17-11. Apeldoorn begon te profiteren van de meer eigen fouten van VoCASA. Waarna VoCASA een time out aanvroeg 21-18. Met een mooie aanval van Sanne, een blok, een kanonskogel van Nikki en een afsluitende ace van Marloes sloten we de set netjes af met 25-20.

De derde set begon wat stroef en kwam Apeldoorn opnieuw op een voorsprong te staan van 7-4. Met een afwisselend spel kwamen we terug met 8-7. Met een aantal servicefouten van VoCASA en gelukkig ook van Apeldoorn werd het gat niet groter. Met nog enkele cadeautjes van Apeldoorn een servicereeks kwamen we op een gelijke stand van 12-12. Met een stevig blok van Noa en Annemiek pakten we de voorsprong. Bij 19-17 pakten we toch nog een time out, om de puntjes op de i te zetten. Het werd echter nog spannend en kwam het op gelijke stand van 20-20. Marloes kwam er weer in voor Noa. Apeldoorn voelde kansen en zette door tot 21-22. Een time out voor VoCASA om onze rust te herpakken. Daarna kwam de stand op 22-22. Rian kwam erin voor de service en met een goed resultaat. De service van Rian was niet te houden voor Apeldoorn en kwam daarmee op een winst van 25-22!

VoCASA neemt 3 punten mee terug naar Nijmegen.

Dros Alterno DS2 –  VoCASA DS1 : 0-3