In een duel dat vooraf gezien werd als mogelijk spannendste wedstrijd van het topdivisieweekend bleek het niveauverschil in de praktijk toch wat groter dan de ranglijst doet vermoeden. VoCASA won in eigen huis in een degelijk met duidelijke cijfers: 3-0 (25-21, 25-22, 25-17).

Verslag door libero Torsten Slot.

VoCASA dat aan een goede reeks wedstrijden bezig is trok deze lijn zaterdag door in het duel met het Nieuwegeinse NVC. Op de ranglijst gescheiden door slechts twee punten en in de uitwedstrijd door slechts drie punten in de hele wedstrijd (3-2 voor NVC). De Nijmeegse formatie liet er echter geen gras over groeien en kwam nooit in gevaar. De uitslag doet niet eens helemaal recht aan het wedstrijdbeeld aangezien NVC de eerste twee sets door wat slordigheden van VoCASA toch nog boven de twintig punten kwam. De verbazing bij supporters was dan ook groot toen ze hoorden dat de uitwedstrijd verloren was. Dat geeft eens te meer aan hoe wisselvallig de teams van VoCASA en NVC kunnen zijn.

Kunnen we nog wat zeggen over het spel in de wedstrijd zelf? Natuurlijk kan dat. Ondanks dat de doorgaans sterke middenaanval niet helemaal uit de verf kwam wisten zij toch het Nieuwegeinse blok te binden waardoor er veel ruimte lag aan de buitenkanten. Diagonaal Tim van der Vorle die weer eens in de basis mocht beginnen speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar vooral de passerlopers Gijs van Pruissen en Arjan Roelofs waanden zich in een speeltuin met de geboden mogelijkheden.

Met Sander Mulder als assistent op de bank heeft Marinus Wouterse wat meer rust en het team is gebaat bij schat aan ervaring in het topvolleybal die Mulder meeneemt. Laatste opvallende feit is het gemak waarmee ‘youngster’ Roan Vilé zijn invalbeurten kleur geeft. Alsof hij al jaren meedraait. Een goed teken dat de opvolging van de ‘oude garde’ bij VoCASA flink op de deur staat te bonsen.

Met deze uitslag neemt het team van Marinus Wouterse voorlopig afstand van de degradatiezone door een gat van 5 punten te slaan naar de achtervolgers. Dat biedt rust en vertrouwen richting de komende confrontaties. Een sfeer die vaak ook beter volleybal tot gevolg heeft.

Dat zal ook wel moeten daar volgend weekend titelkandidaat Rivo de tegenstander is. Kan VoCASA de stunt van vorig jaar herhalen door punten te pakken in de Reggehal Destijds werd er met 3-2 gewonnen)? Kan VoCASA de kampioensaspiraties van de Tukkers een deuk laten oplopen? Dat alles ziet u volgende week als u zich, in een kolkende sporthal in Rijssen, gaat voorbereiden op de carnaval festiviteiten onder het genot van een mooie pot volleybal!