Jaapjan Feenstra scoort
Met enige moeite, want de tegenstand was meer dan verwacht, maar uiteindelijk toch verdiend heeft VoCASA de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen.

In een sfeervolle VoCASA-hal werd het 3-1 tegen Gemini S uit Hilversum, de club waar de nieuwe trainer van VoCASA, Johan van Zelderen, vorig jaar nog de scepter zwaaide. Vandaag ontbrak assistent trainer Marnix Elbers, die verplichtingen elders had.

1e set
Jaapjan Feenstra, Geert Meijer, Joris Zwanenburg, Arjan Roelofs, Dicky Kottink, Gijs van Pruissen en Torsten Slot begonnen als basis-zeven voor VoCASA. De start van de eerste set was wat nerveus bij onze mannen; 1-3. Maar VoCASA vocht zich direct terug in de set en bij 6-6 was de stand weer in evenwicht. Hierna ging de strijd gelijk op, maar de bezoekers uit Hilversum hadden wel steeds het initiatief 12-12. Na een time-out van Johan van Zelderen stapte het team “opgepept” het veld in en bij 15-14 werd voor het eerst een voorsprong gepakt in deze wedstrijd. Tot 18-18 hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar in deze fase waren het onze mannen die steeds op voorsprong kwamen. Na een mooie servicereeks van Jaapjan werd het 23-20 en daarmee was het verzet van Gemini S gebroken. VoCASA sleepte de eerste set met 25-22 naar binnen; 1-0.

2e set
Met dezelfde basis zeven begon VoCASA gemotiveerd aan de 2e set; 3-0. Er werd nu geprobeerd om direct door te drukken en dat pakte verkeerd uit. Het spel werd wat te geforceerd, met als resultaat een 4-5 achterstand. Onze mannen herpakten zicht en nu ontspon zich een spannen strijd, met aan beide kanten wat foutjes, waardoor de stand gelijk bleef; 12-12. Er volgden een wat rommelige periode en de bezoekers profiteerden direct; 14-17. Dennis van der Wiel werd ingebracht voor Arjan Roelofs, maar er bleef een achterstand van 3 punten op het scorebord staan; 18-21. De tweede set leek beslist, maar daar wenste Gijs zich niet bij neer te leggen. Met snoeiharde en goedgeplaatste services bracht hij het team terug in de race en bij 24-24 was de stand in evenwicht. VoCASA kwam op setpunt, 25-24, maar verloor de rust in het spel en gaf daardoor de set alsnog uit handen; 25-27 en 1-1.

3e set
Tja, hoe zou het nu verdergaan was de vraag. De ploegen hielden elkaar zowel qua spel, foutenlast en setstand in balans en de vraag was welke ploeg er nu zou doordrukken. De 3e set leek een kopie van de eerste twee sets. VoCASA begon sterk (3-1), maar moest daarna de bezoekers naast zich dulden (7-7). Maar in deze set speelden de VoCASA mannen veel rustiger en dat gecombineerd met veel servicedruk leverde een 14-9 voorsprong op. Onze mannen bleven de wedstrijd controleren en ondanks verwoede tegenstand van Gemini S werd de belangrijke 3e set via 19-14 uiteindelijk soeverein met 25-17 gewonnen; 2-1.

4e set
Het team van Johan van Zelderen begreep dat de eerste thuiswedstrijd winnend afgesloten zou moeten worden. Vanaf het begin van deze set had VoCASA het initiatief. Tot 6 punten konden de bezoekers nog enigszins bijblijven, maar daarna was de weerstand gebroken. Met goed spel werd Gemini S in de verdediging gedrukt en via 13-10 en 17-12 werd deze set uiteindelijk met 25-17 gewonnen en daarmee eindigde de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met een mooie en verdiende 3-1 overwinning voor VoCASA.
Na afloop van de Wedstrijd gaf Johan aan dat de servicedruk goed was en dat er ook aanvallend mooie scores te zien waren. De services kon op sommige momenten beter en ook de foutenlast mag wat Johan betreft nog wel wat omlaag. Voor de VoCASA-fans was er een spannende wedstrijd met een 3-1 winst en een team wat heel veel lol in het veld uitstraalde, ook toen het soms even wat lastig ging. Er is veel potentie in het team en met de uitstekende sfeer zullen er nog mooie wedstrijden volgen dit seizoen, daar ben ik van overtuigd. Jaapjan, Geert, Erik, Joris, Dennis, Arjan, Dicky, Gijs, Stijn, Roan, Torsten, Johan, Marnix en Chris, van harte gefeliciteerd met deze eerste winst!

Foto’s en verslag: Wolter Meijer,

film: Frank Meeuwsen

op YouTube staan ook fragmenten van de wedstrijden eerder deze dag in de VoCASA-hal :