De vrouwen VoCASA staan na een ‘psychologisch spelletje’ nog steviger aan kop in de Topdivisie. VoCASA wist zaterdag de koppositie tegen nummer twee VCN met verve te verdedigen.
Op bezoek in Capelle aan den IJssel werd het 2-3 (13-25, 18-25, 25-22, 26-24, 10-15).

Het zag er na twee sets niet naar uit dat de wedstrijd pas in een laat stadium beslist zou worden.
,,We hebben twee sets op hoog niveau gespeeld”, zei VoCASA-coach Goran Aleksov.
,,Maar het was wel een kraker. Elke ploeg wil van ons winnen, elk duel wordt het moeilijker. Wedstrijden worden nu ook een psychologisch spelletje.”

Wedstrijdverslag vanuit het team op facebook VocasaD1:

Om 15.30 uur dan klonk het eerste fluitsignaal waarna de stand gelijk tot 3-3 gelijk bleef. Hierna volgde de uitloop na het gevolg van een goede serviceserie van Anne H., Nikki en gevolgd door Lynn waarna we uitliepen tot 5-13. Met een aantal servicefouten van VCN, kregen we steeds meer ruimte. Met een keurig binnengeslagen bal van Sanne en een killblok van Noa haalden we de punten binnen. De eerste set vloog voorbij en werd binnen 20 minuten binnen gehaald met een stand van 13-25 winst!

Een tweede set betekent nieuwe set nieuwe kansen. Ook hierin ging de set gelijk op tot 14-14. Vasthoudend aan het systeem, kwamen er harde aanvallen van Lynn, Nikki, Sanne en Annemiek. Hierna volgde een goede servicereeks van Noa. Gedurende deze hele set werd er goed verdedigd waarna er geknald kon worden door de aanvallers. Onze servicepass lag ook steady, zo maakte VCN nog weinig kans. Solfee kwam er in en deed haar werk, met een service waar VCN geen antwoord op had. Zo eindigde de tweede set met 18-25.

De derde set betekent een moeilijke set. VCN veranderde het systeem, waarna Vocasa even moest schakelen en het systeem moest aanpassen. De set ging gelijk op van 10-10, naar 14 gelijk. Hierna kwamen er twijfels en lieten we VCN uitlopen. De time-outs leken onvoldoende baat te hebben, waarna we de set afgaven met 25-22.

De vierde set leken we ons te hebben herpakt. Na het wederom gelijk opgaan tot 8-8 liepen we de serviceserie van Noa uit tot 10-16. Een binnen de 3 meter geslagen bal door Annemiek, een brievenbusbal, mooi geplaatste aanval van Nikki zaten we er weer lekker in. Even kakte het bij Vocasa in. Dat ‘even’ konden we echter niet permitteren en VCN kwam terug tot 18-18. Hierna kwam VCN in de lead. Het gelijk opgaan bleef tot 24-24. Waarna VCN net even beter wist door te drukken tot 26-24.

De vijfde set stond alles weer open wat de winst betreft. VCN bleef doordrukken waarna we achter kwamen met 4-6. We gaven niet op en we kwamen terug op 8-8. Hierna maakte Eefje er een einde aan. Zij werd er ingewisseld en maakte de set overtuigend uit naar 9-14. Dankjewel Eefje! Waarna de set werd geëindigd door een tactische (onderhandse) bal van Nikki.

VoCASA Dames 2 verliest van Pegasus

Het vrouwenteam van Pegasus won de Nijmeegse topper tegen het tweede van VoCASA, dat vooraf nog bovenaan stond, met 3-2 (20-25, 22-25, 25-16, 25-23, 15-13). Pegasus en VoCASA delen nu de tweede plek in de tweede divisie B, met een punt achterstand op de nieuwe koploper Rijssen.