Dames 1 3-0 tegen PDK Huizen

De eredivisie lonkt voor de vrouwenploeg van Vocasa. De volleybalsters heroverden zaterdag de koppositie in de topdivisie door de thuiszege op Huizen: 3-0 (25-20, 29-27, 25-22). De Nijmeegse equipe steeg naar de eerste plaats, doordat concurrent Utrecht verloor bij VCN (3-0).
Vocasa heeft nu één punt voorsprong, maar Utrecht heeft wel een duel minder gespeeld. Alleen de kampioen promoveert rechtstreeks naar de eredivisie.

,,We zijn al weken lekker bezig”, zei Vocasa-coach Goran Aleksov. ,,Maar we gaan niet zweven nu we bovenaan staan, bovendien is de stand vertekend doordat wij al een wedstrijd extra hebben gespeeld. Dromen van het kampioenschap is nog te vroeg, we kunnen ons beter focussen op de volgende wedstrijd.”
De trainer zag dat Vocasa een uitstekende teamprestatie neerzette tegen de tegenstander uit Noord-Holland. In de eerste set had de thuisploeg het overwicht, maar in de tweede set kreeg Vocasa het moeilijk met de servicedruk van Huizen. Aleksov: ,,Door een aantal wissels toe te passen kregen we uiteindelijk toch de grip terug op hun spel.”
Vocasa sloeg in de derde set wel snel een gat (12-6) en boekte de derde zege op rij. Bovendien bleef de lijstaanvoerder voor de vierde keer dit seizoen zonder setverlies.

,,We draaiden na die tweede set uitstekend en hebben laten zien dat we in deze competitie bij de topteams horen. Huizen is een team dat steeds beter is gaan draaien, maar wij hadden overal een antwoord op.” Volgens oefenmeester Aleksov is de breedte van de selectie de kracht van de Nijmeegsen.
,,Ik heb op bijna alle posities de keuze uit twee goede speelsters. Voor de middenaanval zelfs drie. Dus als het even niet loopt, kan iemand anders het proberen. Dat gebeurt in goede harmonie, we zijn een sterk collectief.”