Vocasa geeft het vrouwenteam voor komend seizoen al vorm. Tegenover het vertrek van Ireen Koenen staat de komst van drie versterkingen. Wel is het zeer de vraag of zij met de club in de topdivisie gaan uitkomen.

Eerste aanwinsten voor Vocasa: Nikki, Anne en Noa

Nikki van der Veen (19) verruilt eredivisionist FAST voor de Nijmeegse volleybalclub en Anne Heesakkers (23) komt over van competitiegenoot Ledub.  Vocasa schuift daarnaast de pas 15-jarige Noa Rahangmetan door, die als tweede spelverdeelster gaat fungeren achter Marloes Hendriks.

Met Van der Veen haalt Vocasa een jonge speelster met behoorlijk wat eredivisie-ervaring. De diagonaal was voor haar overgang naar FAST twee jaar met Peelpush (Meijel) actief op het hoogste niveau. Bij FAST kwam ze weinig aan spelen toe. ,,Ik wilde nog één keer alles eruit halen. Dat is niet helemaal gelukt. Dat heb ik nu afgesloten.
Ik ga in Nijmegen op kamers en Vocasa is een gezellige club op niveau.
Ik ben blij met mijn keuze”, zegt de speelster uit Sint Anthonis.

Heesakkers (midden) speelde op jonge leeftijd met VVC Vught in de topdivisie en later met VST Lions uit Turnhout in de Belgische Liga B.
Rahangmetan heeft haar debuut bij Vocasa al gemaakt en schuift dus definitief door bij de eerstedivisionist.

Vocasa raakt wel Ireen Koenen (24) kwijt. De libero keert na één seizoen in Nijmegen terug naar FAST. Ze vertrok vorig jaar boos en teleurgesteld bij die club, maar de drang naar topvolleybal bleek te groot. ,,Ik wil er gewoon nog een keer vol voor gaan. En het blijft dan toch mijn club.”

In afwachting van kwestie rond Weert

Vocasa is nog in afwachting van de situatie rond Weert. De eredivisionist kreeg geen licentie voor de eredivisie van de bond, maar het is de vraag op welk niveau de Limburgse club verder gaat. Mogelijk zakt Weert één divisie terug naar de topdivisie, maar als de leiding besluit op lager niveau verder te gaan, dan komt er een plek vrij in de topdivisie. Vocasa is de eerste gegadigde om te promoveren vanuit de eerste divisie. De club heeft al aangegeven de plek graag in te nemen.

 

De Gelderlander, 23 mei 2018