Eredivisie Heren

De volleyballers van Vocasa hebben zaterdagavond in een sfeervolle Vocasahal met 1-3 (25-19, 19-25- 28-30, 18-25) van Orion verloren. De formatie van Joost Joosten startte goed, maar kwam in de derde set van de wedstrijd net tekort waarna de wedstrijd gespeeld was.

In de tweede set verspeelde Vocasa de voorsprong, waarna de derde set allesbeslissend leek. Bas van Bemmelen hield de achterstand van de thuisploeg steeds op maximaal twee punten, waarna Vocasa zelfs drie setkansen miste. Orion won pas bij dertig punten de set. De laatste set was een gemakkelijke prooi voor de bezoekers, omdat Vocasa mentaal geknakt was.

De Gelderlander, 10 december 2018

Vanaf 8 december te koop in de VoCASA-hal: de originele huppaars-sjaaljes

VoCASA Dames wel succesvol in wedstrijd 8 december.

De volleybalsters van Vocasa hebben zaterdag in de topdivisie met 3-2 (27-25, 25-27, 25-17, 17-25, 9-15 gewonnen van middenmoter Dynamo Apeldoorn.

Trainer Goran Aleksov wilde ‘geen smoesjes verzinnen’ voor het slechte begin van zijn ploeg: ,,Wij hebben het zelf niet goed gedaan zo simpel is het. Maar met ons doorzettingsvermogen hebben we de tweede set en daarna ook de wedstrijd naar onze hand gezet.”
In de tweede divisie B wonnen de mannen van Heyendaal met 3-2 (22-25, 23-25, 28-26, 25-19, 18-16) van Rivo Rijssen. De ploeg van Wim Thewissen begon moeizaam aan de wedstrijd. ,,Op het begin was het gatenkaas en dan pakt een dubbele wissel ook nog eens verkeerd uit. Na twee sets heb ik het team omgezet wat resulteerde in drie sets winst.”