De volleyballers van Vocasa zijn het eredivisieseizoen gestart met een ruime nederlaag.
In een sfeervolle Vocasahal in Nijmegen was vice-kampioen Lycurgus met 0-3 (16-25, 21-25, 20-25) te sterk.

verslag: Sjoerd Maresch, De Gelderlander

De zege van Lycurgus was wat geflatteerd, aangezien Vocasa in de laatste twee sets aardig tegenstand bood en stiekem mocht hopen op een setpuntje tegen de landskampioen van 2016, 2017 en 2018.

Servicefouten

Beide ploegen begonnen slordig aan het eerste eredivisieduel. Zowel Vocasa als de bezoekers uit Groningen maakten veel servicefouten. De Groningse grootmacht volleybalde daar simpel onderuit in de eerste set: 16-25.

In de tweede set pakten de bezoekers al snel een ruime voorsprong (11-16), maar na een goede servicebeurt van Jesper van Muijden – overgekomen van Talent Team Papendal – werd het nog spannend aan het einde van de set: 16-16. Bij een stand van 21 gelijk liep Lycurgus door persoonlijke fouten bij Vocasa uit naar de setwinst.

De dapper strijdende formatie van Joost Joosten leek in de derde set geknakt, maar de Nijmegenaren vochten zich knap terug van een ruime achterstand. Uiteindelijk bleek Lycurcus ook in de laatste set een maatje te groot: 20-25.

De dj’s van Vocasa zorgden weer voor een lekkere sfeer in de Vocasahal.

bron: De Gelderlander, 12 okt 2019