Dames 1 thuis winst op Veracles (3-1) ; Heren 1 puntloos uit bij SSS (3-0)

VoCASA D 1 – Veracles D1 (Topdivisie, in Nijmegen)

VoCASA Dames 1 speelde deze zaterdag thuis tegen Veracles, de nummer 12 in de topdivisie.
Coach Aleksov had gewaarschuwd voor euforie na de winst vorig week tegen Peelpush. Bovendien had Veraclas het Orion vorige week al moeilijk gemaakt.
De gasten uit Groningen gingen onbevangen de wedstrijd in. Veracles had een goede service, waar bij VoCASA de servicedruk te laag lag. Daardoor keken de Nijmeegse dames de eerste set snel tegen een achterstand aan. Met een paar wissels werd begonnen aan een inhaalrace. De achterstand werd weggewerkt, maar bij 23-23 ontbrak de macht om het af te maken. Veracles wint de eerste set (23-25).
De overtuiging was bij VoCASA terug en in de tweede set speelden de dames in het paars hun eigen spel. De basis en de ingebrachte wissels toonde zich de meerdere in deze set. Een overtuigende 25-13 was de score in de tweede set.
In de derde set ging Veracles weer beter serveren. Daarmee verstoorden ze de draaiende motor van VoCASA. De kracht van de brede basis van VoCASA betaalde zich uit in de veerkracht via wissels in het achterveld en op de middenpositie. Het initiatief lag weer bij de Nijmeegse formatie met winst in set 3 (25-20).
De vierde set ging gelijk op. Met servicedruk werd de set netjes door VoCASA uitgespeeld (25-17).
“De brede selectie bewees zijn dienst, een echte teamprestatie deze 3-1 winst.” aldus de conclusie van het team zelf op hun social media.

 

Advisie/SSS H1 – VoCASA H1  (Eredivisie, in Barneveld)

VoCASA Heren 1 reisde af naar  Barneveld voor de wedstrijd tegen Advisie/SSS.
Advisie/SSS had in de voorbeschouwing aangegeven voluit te gaan in deze wedstrijd in de overtuiging nu eindelijk punten te pakken om hun positie hekkensluiter in de Eredivisie te verbeteren.
VoCASA moest zich deze week opladen voor de wedstrijd na het pak slaag door Lycurgus een weekend eerder.
De thuisploeg stond in Barneveld het stevigst in hun schoenen. VoCASA maakte in de eerste en derde set nog wel een grote achterstand goed, maar kon ‘the big points’, niet maken. De ploeg van coach Ivo Martinov was de hele wedstrijd gewoonweg beter dan VoCASA.
Advisie/SSS liet de eerste thuisoverwinning van het seizoen noteren: 3-0 ( 26-24,25-19,25-23).

 

 

Door |2018-12-07T20:55:11+00:0025 november 2018|Categorieën: dames 1, heren 1|Tags: , |