Het eerste damesteam van VoCASA won zaterdag overtuigend van Orion.
In het thuisduel pakte de Nijmeegse volleybalsters de draad goed op, na het verlies vorige week tegen Utrecht.
Met een fraaie 3-0 houdt VoCASA in de Topdivisie Dames aansluiting met koploper Utrecht.

Na het verlies vorige week tegen Utrecht wilde Vocasa Dames 1 weer laten zien wat ze waard waren. Daarnaast was er ook nog wat recht te zetten na de uit-wedstrijd tegen Orion. In Doetinchem werd toen het eigen niveau totaal niet gehaald en moest VoCASA een pijnlijke nederlaag slikken.

In de VoCASA-hal startte de Nijmeegse ploeg vastberaden.
Met goede service werd Orion meteen onder druk gezet en ontstond er al snel een voorsprong in de eerste set. Met scores over de diagonaal, over de buiten en door het middens werd de set ruim binnen gehaald (25-18).
De tweede set was het even wat rommelig, maar het herstel kwam snel. Via goede services in combinatie met een sterk blok werd de voorsprong opgebouwd. Ook verdedigend werden veel van de Orion-aanvallen teruggebracht (25-17).
De derde set begon Orion meer druk te leveren met de eigen service. Daardoor kwam VoCASA op achterstand. Het collectief van paars hervond zich, en met effectieve wissels vanaf de bank werd werd de achterstand weggewerkt. Lange rally’s aan het slot van de set gaven het publiek een prachtig schouwspel van twee tot het uiterste vechtende teams.
VoCASA trok in de derde set aan het langste eind (25-20) en pakte de volle puntenwinst in de Topdivisie.