Lieve lezeressen en stoere heren,
Ik, Frits Rits himself, heb de twijfelachtige eer dit keer Prof. Dr.Bertus Bovenhands aan te kondigen om in mijn column de aandacht te vragen.
De goede man, die in zijn privé leven niets bespaard is gebleven, weet waar hij over praat als we het over het verschijnsel VOLLEYBAL hebben. De in binnen en buiten Nijmegen bekende DESKUNDOLOOG krijgt van mij Frits Rits de kans om zijn ei (eieren?) kwijt te raken. Hoe toepasselijk, zo tijdens de koude Paashaas dagen. Bertus, want zo mag ik hem als verre vriend noemen, weet er een houtje van, zou ik willen zeggen.
De momenteel bij Tante Truus inwonende , mee afwassende en kokende Bertus zal hieronder uitleggen wat zijn bedoelingen zoal zijn. Ik moet de trouwe lezers van mijn column wel teleurstellen. Bertus zal niet ingaan op zijn vermeende geheime relatie met Trui Smes-In’t Veld en zal tevens geen details vermelden over zijn ‘Wan-naait-stend’ met Ellen. Dat vinden Frits Rits en Bertus té privé, te intiem, té interessant om voor ons zelf te houden. Maar ik dwaal weer eens af. Nu ter zake.

Prof. Dr. Bertus Bovenhands
benoemt.
In navolging van iedere zichzelf respecterende tv zender, sportblad of sportbond hebben wij, Prof. Dr. Bertus Bovenhands en een illuster stelletje zichzelf volleybal kenners noemende malloten, besloten om te komen tot een soort benoeming.
Een opsomming van de meestal weinige kwaliteiten, waarin de speelsters en spelers van VOCASA opvielen het afgelopen seizoen 2011-2012.
Frits Rits viel direct af voor deze commissie, omdat de af en toe irritant TÉ aanwezige, zich journalist noemende, extreem seksistische man slechts belangstelling had voor maar twee punten. Hij beoordeelde de kandidaten alleen maar op de borstgrootte. Tijdens de becijfering besloegen zijn brillenglazen overduidelijk.
Hoewel ik (Bertus) beslist een liefhebber is, vindt hij dat je een volleybaltechnisch oordeel niet mag laten vertroebelen door de ogen alleen maar gericht te houden op wiebelende borsten.
Natuurlijk rijzen er direct vragen op bij de aandachtige lezeressen en een aantal kwijlende heren. Ja, ik bedoel Boris, Bas, Tim, Pim en nog een paar heren van VoCASA 2.
Wie zitten er in dat groepje? In welke categorieën zijn er zoal die benoemingen en natuurlijk de BOTER,HAM,KAAS EN EIEREN VRAAG:
Waarom in vredesnaam zo’n benoeming?

Om met de laatste prangende vraag te beginnen. Elk mens en in het bijzonder de volleybalster heeft behoefte aan waardering, krijgt graag complimenten, wil wel eens bevestigd worden in iets waar hij of zij gewoon goed in is. Bovendien (zeker geen onbelangrijk detail!) is de gemiddelde vrouw, het puberende meisje bovenal, erg onzeker van nature.
Kortom: Een stukje waardering heeft een ieder op zijn tijd nodig !
Aan die behoefte om erkenning wil ik, prof.dr.Bertus Bovenhands, graag voldoen.
Ikzelf, bekend deskundoloog, werd allereerst gevraagd om de volgende mensen te polsen voor zo’n benoemingscommissie t.w.
Aad Bilnaad, Abdoel Klapstoel (een allochtoon), Roelie Kont-Zalf, Sietse Fliegen, Ben van de Kaart en Dick de Cock. De laatste vond ik persoonlijk een lul van een vent. Hij hing erbij of hij er niet bij hoorde.

Alhoewel Frits Rits deze mensen aanraadde, vond ik ze persoonlijk incapabel en ondeskundig genoeg om ze NIET te vragen. Vervolgens kwam Frits Rits nog aankakken met de van vele films bekende Co en Also Starring, Dina Miet en Inge Bruik. Ik heb ze allemaal weg geserveerd en heb rond mijzelf een leuke commissie verzameld.

Nu wil DE VERENIGING TOT INSTANDHOUDING VAN HET EDELE SPEL VOLLEYBAL, waarvan ik, Prof. Dr. Bertus Bovenhands, de voorzitter ben, in dit speciale nog uit te geven boekje en ter ere van het afscheid van diverse spelers en speelsters de benoemingen met daarbij behorende oorkondes uit gaan reiken.
Liny Arecta (lijnrechtster), Trieneke Blint-Tuisvluiter (fluitiste), Trui Smes-In ’t Veld (vriendin), Mevr.R.Uike-Mareet (libresse) en niet te vergeten ene Karel Mollevanger hebben mij geholpen, gesteund, de weg gewezen, geadvi raadge seerdgeven om tot de wel overwogen benoemingen te komen.
Vanaf deze plaats dank aan deze mensen, dank voor hun scherpe inzicht, fijne invoel momenten en analytisch vermogen. U leest nog van me.
Groetend

PROF. DR. BERTUS BOVENHANDS
PSSSST:
EEN LEUKE GELEGENHEID OM DEZE BENOEMINGEN MET OORKONDE UIT TE REIKEN, ZOU 21 APRIL KUNNEN ZIJN.