Het werd weer eens tijd om een nieuwe column te schrijven ,lieve lezeressen van deze site.
Nu moet FRITS RITS, de bedenker en schrijver van dit stukkie en van de column , wel van het hart, dat hij de indruk heeft dat de site van VolKlasje heren 1 weinig wordt bezocht. Worden mijn stukjes wel gelezen? Vraag ik mij vertwijfeld af en zeer waarschijnlijk velen met mij. Ik schrijf deze epistels natuurlijk niet voor de kat zijn K …(vul in vagina of kont)

Maar dit even geïrriteerd terzijde. Ik heb namelijk lang na moeten denken over het onderwerp van, alweer , een nieuw schrijfsel.
Jullie zeer toegenegen FRITS-ke toog daarom direct naar zijn boezemvriendin Nel Daad-Krachtich.
Nel is weliswaar ongelukkig getrouwd, maar dat weerhoudt haar niet om er een eerlijke maître (mannelijk voor maïtresse) op na te houden. Bovendien is mijn relatie met Bea Sluitink ernstig vertroebeld na een onderonsje ( zeg maar gerust een onder-kilootje) met Ilse Ik-ben-‘t Beu van dames twee.
Zo wil Bea Sluitink (haar meisjesnaam!) dat ik niet meer samen eet, niet meer samen wandel en fiets met haar, niet meer samen afwas en dat ik nog een paar hele leuke dingetjes niet meer samen met haar mag doen. Ja, Bea heeft een eigen willetje en wat ze in haar hoofd heeft , heeft ze niet in haar zitvlak zitten. Kortom: Ik heb behoefte aan wat aandacht en die krijg ik in ruime, opdringerige mate van Nel.

Genoeg afgedwaald, want jullie zitten niet te wachten op een pijnlijk kijkje in mijn privé sfeer.
Nel getrouwd met volleybaldeskundoloog Jubel Daad, was vroeger zelf een geweldige passer-in-de-weg-loper bij de derde klasser Hou Hem Hoog uit Berg en Dal. Zij heeft een heel verfrissende kijk op het volleybalspelletje als zodanig. Zij is bijvoorbeeld, dat weten maar weinig mensen, de bedenkster van de Technische TIJM OUD.
Nel moest in haar actieve carrière als volleybalster nogal vaak naar het toilet (HAD AANDRANG, zoals dat zo fraai heet) en vooral op momenten As ’t even niet uitkwam, dus tijdens de wedstrijd.
Zo’n lange Time Out vond Nel een hele uitkomst, al had ze aan die minuut vaak niet genoeg. Nel heeft namelijk een enorme grote kont en voor ze die in de slip heeft geperst, ben je zo maar een paar minuten verder. Maar goed, op de een of andere manier heeft Nel, daadkrachtig als ze is, die T.T-O. er weten door te drukken (wat een woordspeling!) bij de spelregelcommissie.
Nel had altijd al veel invloed, legde ‘veel gewicht in de schaal’ zoals dat zo fraai heet, bij de diverse commissies waar ze inzat. Hoe ze het voor elkaar kreeg, mag Joost weten (en hij weet het ook als énige) maar vele spelregelwijzigingen hebben wij te danken aan Nel Daad-Krachtich. Ja dat wisten jullie nog niet heren 1 lezers en stiekem meelezende dames van …. !!
Waarschijnlijk, omdat zij vaak het slachtoffer was van kwalijke opmerkingen over haar uitzonderlijke fraaie, maar desalniettemin erg aanwezige, voluptueuze, iets te pompeuze en in een iets te klein stretch broekje geperste achterwerken, is de regel bedacht dat je niet meer door het net mag provoceren (net woord voor JENNEN)
Wat dat betreft kon je moeilijk en dat is nog steeds zo, kon je moeilijk om Nel heen. Bij het serveren van haar eigen partij gaf dat wel eens pijnlijke momenten. Zo floten scheidsrechters regelmatig af voor ‘scherm’ of screen als over haar heen werd opgeslagen.
Heel vaak gaven de referees Nel het advies om tijdens de opslag van haar team even bij de paal te gaan staan. Bijzonder pijnlijk allemaal, maar ik ZITvlak er niet mee (Wat een woordspeling weer !)
Ik blijf maar afdwalen en ben daarom niet toegekomen aan; waar ik het feitelijk over wilde hebben. Samen met Nel heeft jullie FRITS gezellig gefilostoffeerd over de toekomst van Volle Kassa heren 1 .
Hierover later meer. Dat beloof ik , ook namens Nel.

Tot slot een leuke anekdote aan mij verteld door Tob coach JELLE VAN SCHURK van
dames 1.
Een coach (waarschijnlijk KAREL M., MAAR BARTINUS BOUTERSE ZOU NET ZO GOED KUNNEN) krijgt een gele kaart van de scheids, omdat hij geroepen zou hebben: ‘Kijk uit je doppen, lul !’ Een terechte gele kaart natuurlijk. Zoiets zeg je niet tegen de spelleider. Na afloop vraagt die coach (Dat moet die KAREL M. geweest zijn)” Als ik nou tegen een lul scheids zeg, mag dat dan wel? “
Antwoordde de arbiter: Natuurlijk, dat mag! De coach riep adrem en met stemverheffing : Nou bedankt SCHEIDS!
Een fraai staaltje Frustratiebeheersing toch?
Wel alle smesjes nog an toe. Alweer een column-pje vol. TOT LEES!

FRITS