Zo aan het eind van een volleybalseizoen wordt jullie FRITSKE altijd een tikje weemoedig. Speelsters komen en speelsters gaan. De technische leiding wordt elk jaar zo rond de maanden april, mei en juni bijna ramgek, omdat er weer een team opgevuld moet worden. Ik had het er samen met mijn grote vriend en volleydeskundoloog Prof.Dr. Bertus Bovenhands over en wij werden er niet erg vrolijker op, naarmate het gesprek vorderde. Ook nu doen de wildste geruchten de ronde over vertrekkende volleyballers, over komende trainers.

Over komende trainers gesproken: Ze staan te trappelen van ongeduld, willen graag beginnen (begin Mei). Hun namen zoemen al rond in Nijmegen en verre omstreken. De gaande trainers en de zichzelf al een schop onder de kont gegeven trainer (Karel Mollenafknaller) zijn al wel bekend. Dat de Karel M. zijn biezen moest pakken, lag na de laatste beschamend verloren kompetitiewedstrijd van heren 2 voor de hand. De chemie tussen spelers en trainer leek ineens weg. Waar hebben wij dat meer gehoord en gelezen? Bertus en Frits waren het er unaniem niet over eens dat de behaalde 3e plaats ronduit teleurstellend was. Er had meer ingezeten als de kalende trainer iets gedurfder had willen wisselen. De later binnen gefrommelde coach Jan Klotsing blonk ook al niet uit in besluitvaardigheid en daadkracht. Deze man is alleraardigst, innemend en charmant, maar te Goed voor dit met enkele jonge talentrijke spelers doorspekte KRASSE KNARREN team.

Zo konden bijvoorbeeld spelers blijven staan, omdat er gewoonweg geen adequate wissels voorhanden waren. Of ze bleven binnen de volleyballijntjes acteren, omdat Jan en Karel een onbegrensd, vaak onbegrepen, nergens op gebaseerd vertrouwen hadden in de opzichtig vaak falende, ‘flunkende’, ketsende spelers van Volglasja 2. Komt nog bij dat Peerke Zandtafel zich steeds dominanter ging profileren als volleybal betweter, hij wilde de laatste wedstrijd niet eens meer spelen en wendde een onschuldige spierscheuring (of was het een gespierde scheur?) aan om niet mee te hoeven doen. De vertroebelde sfeer binnen het zwalkende team lijkt ons daarom afdoende verklaard.
Het kwetsbare team zelf wist zelf ook niet wat het wilde en wat het kon. “Worden we nu 2e of 3e?” was de prangende vraag de laatste 4 weken van het seizoen. Frits Rits vernam uit vervuilde bronnen van een TC lid dat ‘men’ niet verder wilde met de beide mannen. Jawel, u leest het goed, want ook Ben Abe Ling (overigens geen familie van Tjeu La Ling) mag zijn volleybal attributen aan de rododendrons/wilgen/kastanjeboom * hangen.
*( doorstrepen wat eventueel niet van toepassing kan zijn)

Ben Abe was het afgelopen seizoen een toonbeeld van rust en kalmte bij de heren van het matig presterende team van VolKaasje 1. Heren 1 speelde teveel 3-2 wedstrijden, waarvan er weliswaar veel werden gewonnen, maar zo werden wel ‘erg veel punten gemorst’ zoals dat zo fraai heet. BarTinus Bouterse zal Ben Abe nog gaan missen en Frits Rits met hem.

Een paar feiten sijpelden al door. De jongeman Boris Ros’m erin wil hogerop, Dicky Kotszak gaat zich ontwikkelen bij heren 1. De routiniers Arjen Hiep Hoitsma, Jasper Over De Sgreef willen zich beraden over hun volleyknaltoekomst en het vaderschap in het bijzonder. Peer Zandtaart ziet een eventueel trainerschap van een Top team wel zitten. De zich sterk ontwikkeld hebbende Pim de la Brûlée wil wel doorgaan. Tim der Henker gaat alleen voor een sfeerrijk team. Hertog Bas Bavaria wordt hinderlijk opdringerig benaderd door vrouwen en andere leuke sexy meisjes en wil niet echt kiezen voor een glanzende carrière.

Mark van de Billenburgt klaagt steen en schouder over de trainingsbelasting en gaat waarschijnlijk een dokterscarrière beginnen. Dat jochie kan trouwens hard uithalen met dat linkerhandje van ‘m. Sebastiaan van Bruisen wil eerst wat aan zijn aanvalsaanloop schaven, zijn duim (waar hij al zijn verhalen uitzuigt) laten herstellen, alvorens hij het definitieve besluit neemt of hij wel door zou mogen gaan. De licht buikende (Het lijkt wel, of hij een bal onder zijn shirt verstopt houdt) Karolis Mollenfokker overweegt toch maar niet te blijven. Ondanks de leuke succesjes die de beste man bij heren 2 behaalde. Als hij weg gaat, dan probeert de brave borst om een ieder te slim af te zijn (zo vertrouwde hij mij na 1 glaasje Spa geel toe). Hij wil de sportzaal van VoCaSa stiekem door een tochtige nooduitgang verlaten.

Kortom: Bij heren 2 kunnen ze weer aan een nieuw team gaan bouwen en Frits zal het hele proces weer hinderlijk gaan volgen. Tot slot nog een leuke mop: De professor vraagt in een les geneeskunde: “Wie kan mij zeggen welk menselijk orgaan 9 maal kan vergroten?” De hele klas zwijgt. Na enige tijd steekt een meisje aarzelend haar hand omhoog en zegt stilletjes: “De penis.” Waarop de professor antwoordt: “Neen juffrouw, … het is de oogpupil… maar wilt u uw partner uit mijn naam feliciteren?!”
TOT LEES.
FRITS RITS.