Voordat ik deze column ga aanvangen, wil ik het volgende wel even kwijt. Het gaat dit keer niet over mijn stoelgang.
Enkele anonieme bewonderaars hebben gemeend mij te moeten bekriti afkraakseren en af te branden. Aan de ene kant is jullie FRITS zeer gevleid. Aan de andere kant (maakt niet uit welke) ben ik zeer gestreeld en aan nóg een kant (want Frits heeft vele interessante kanten) is hij erg achterdochtig. Ik, FRITS, stelde zich regelmatig de vragen af: Vanwaar deze late erkenning? Waar heb ik dit aan verdiend? Waarom anoniem?
Schaam je niet om je bewondering voor mij uit te kraaien. Ik kan er tegen en word niet geremd door enige bescheidenheid.

FRITS had al bij geruchte vernomen, dat die volleybalgoeroe de meisjes B selectie uit Halle en succesvolle B 1 meisjes van Halley (Wehl) ook nog eens 3 keertjes per week afkneep. Zo af en toe duikt ie ook op bij meisjes C van VolleGlasja. Een goede reden om die man eens aan de tand en z’n kontje te voelen.
Dus wat doe je als je FRITS RITS heet? Je informeert eens hier en vooral daar, je legt je rode oortje te luister, je zuigt wat op je duim, steekt een natte vinger in de lucht( je kunt ´m ook in de yoghurt steken) en dan kom je snel tot een sappig verhaaltje. Zeker als het over KAREL gaat. Want, beste lezeressen en een paar lezers dezes, ik sloeg een paar keer steil achterover van verbazirassing, ik knipperde enige malen met de blauwe ogen en mijn oren klapperden regelmatig.
Eén conclusie wil ik bij voorbaat al verklappen: WÁT IS DIE MAN VEELZIJDIG !

Buiten het volleybal doet die KAREL zoveel. Ik zou daar zo een aantal boekjes over kunnen schrijven. KAREL verdiende de kost door overdag (en dat 5 dagen per week) kinderen van 6 t/m 12 jaar te vervelen met flauwe mopjes, sterke verhalen, valse dubbelzinnige liedjes en ze wijs te maken dat 1 en 1 nog altijd twee is. Hij haat kinderen en geeft ze ook nog eens les.
Hij beweert zelfs, dat een medaille drie kanten heeft. Een voor- en achterkant plus de zijkant. Arme kinderen.!
KAREL is zeer geïnteresseerd in alles wat met de 1e en 2e wereldoorlog te maken heeft. Hij bezocht in Polen, Duitsland en Oostenrijk bijna alle concentratiekampen. In Frankrijk en België de slagvelden van de 1e en 2e wereldoorlogen. Wat weet die vent vervelend veel! Hij is ook nog eens een echte sportfanaat. Hij voetbalde, volleybalde, tenniste, badmintonde, fietste, damde etc. Tegelijkertijd WEET de grijzende goede man ontzettend veel over, noem maar op, de sporten. Bevraag de man over Cricket: Hij legt je direct de spelregels uit. Heel irritant soms. De interviewer FRITS RITS kon de heer Mollenzanger zelden op een onwaarheid betrappen. Iets waar je bij mij, FRITS RITS, geen enkele moeite voor hoeft te doen.
Noem mij, FRITS RITS, een sport die hij niet beoefende. Er schoot mij er slechts één te binnen: Kaatsen! Een andere Friese volkssport Fierljeppen beoefende hij ook, maar dat voor een korte wijle. Na een heftige noodlanding in een rietkraag hield hij deze sport voor gezien.

Hij speelde ook nog in een bandje, PRIKKELDRAAD geheten, vanwege de puntige teksten, die KAREL schreef. Hij zingt niet onaardig, speelt gitaar en maakt liedjes. Noem een onderwerp en hij maakt er een liedje over. Zo heeft de illustere, meer en meer verbazingwekkende, goedlachse en gevoel voor humor hebbende KAREL Mollevokker een speciaal clublied geschreven voor VoCASSA en nog veel meer geestige,taalverrijkende liedjes.
Ik moet toegeven: Een heerlijk lied, aardige tekst en opzwepende melodie.
KAREL wil dit lied elke thuiswedstrijd laten horen en vooral mee laten zingen. Een unieke man die Carolus de Mol. Zaterdags tijdens een thuiswedstrijd tegen (weet ik veel) zal hij dit bijgevoegde lied ten gehore brengen.
KAREL hoopt en met hem FRITS RITS, dat dit machtige lied door de sporthallen van VolleKassa zal schallen en dat HET DAK ERAF GAAT. Telkenmale.
Wel alle smesjes nog aan toe. Weer vol. Interessante man en zó veelzijdig die KAREL.. ZING ZE. FRITS RITS