Nadat de CMV jongens enkele weken geleden overtuigend kampioen waren geworden van Rivierenland hebben ze zaterdag 12 mei wederom laten zien dat ze goed kunnen volleyen. Bij de regiokampioenschappen van de regio Oost mochten ze het opnemen tegen de andere kampioenen.

verslag: Kristian Peeters

 

Om 10u begon het vertier in Oldebroek. De poulewedstrijden tegen Devoko en Salvora werden snel en ruim gewonnen. 1 set zelfs met 25-5!!

Daarna was Orion de tegenstander. Zij waren de nummer 2 van een andere poule (van de 4 poules). We waren gewaarschuwd, want zij waren duidelijk de sterkste nummer 2. Een spannend duel met mooie klappen, goede reddingen en vele aanmoedigingen. Na de 1e set verloren te hebben, kwamen de jongens erg sterk terug in de 2e set. Een beslissende derde set voor een plek in de halve finale. Snel werd een voorsprong gepakt en die werd ruimer, waardoor Orion toch nog flink opzij werd gezet.

Op naar de halve finale tegen Webton Hengelo. Sterk begin, maar de twijfel en spanning leek toe te slaan. Wat timide spel zorgde voor een achterstand. Niet groot, maar het lukte niet om het in te lopen. Weer een overtuigend begin in de 2e set. Dit keer werd het volgehouden en met een flink verschil werd gewonnen. Op naar de tie-break. De jongens gingen goed van start en pakten een voorsprong. Maar dan komt die bekende spanning om de hoek kijken. Steeds dichter bij de finale slopen er meer (service)fouten in het spel. En dat bleken er net te veel. Met 16-14 werd er verloren. Teleurstelling alom, geen finale en geen NK op 25 mei en eigenlijk had dat niet gehoeven.

Opladen dan voor de strijd om het brons tegen Halley. Daar moest de motivatie echt voor gevonden worden en ook weer de goede benen. De jongens leken moe, maar persten er nog wel een goede wedstrijd uit. Publiek en coaches zorgden voor sfeer, want dat konden ze gebruiken. Met vrij ruime cijfers werd Halley verslagen. Met een mooie bronzen plak als gevolg. 3e van de Regio en daarmee plek 9-12 van NL. Laten we het op 9e houden!

Het CMV seizoen zit er nu op.
Dank trainers Linda en Colin, dank scheidsrechters (Ellen super bedankt voor vandaag), dank medecoach Niels en vooral dank aan alle supporters!
Tot volgend seizoen, want deze jongens mogen dan nog een jaar. Kijken of het NK dan wel gehaald kan worden!