In de topdivisie wordt dit weekend maar een wedstrijd gespeeld. In Rijssen ontvangt Rivo het Nijmeegse VoCASA. De nummer twee van de ranglijst tegen de nummer acht. De verschillen op papier zeggen gelukkig niets over de huidige krachtsverschillen in het veld. Daarvoor moeten we toch echt zaterdag afwachten. Toch is voorbeschouwen een leuke bezigheid en vandaar dit stukje.

Door Torsten Slot

VoCASA is aan een mooie reeks bezig in de competitie. De laatste twee wedstrijden werden overtuigend met 3-0 gewonnen. Ook al werd er gespeeld tegen laagvliegers Sneek en NVC is het een prestatie van formaat aangezien de paarse brigade zelf ook onderin de ranglijst terug te vinden is. Dat is toe te schrijven aan een matige eerste helft van de competitie. Deze is echter lang en breed achter de rug want in 2013 staat de ploeg van Marinus Wouterse er weer en zijn de Nijmegenaren klaar voor de ontmoeting met de titelkandidaat.

Rivo kan goede cijfers overleggen
Statistieken zijn er niet veel in aanloop naar deze ontmoeting. Rivo is nog maar kort actief op dit niveau. In die korte tijd hebben ze echter wel naam gemaakt met enkele spectaculaire aanvallers en een winst-verlies-ratio waar menig team jaloers op is. Echter was het VoCASA dat de mannen van Hans Bruins de enige thuisnederlaag wist te bezorgen afgelopen jaar. Sterker nog; VoCASA heeft nog nooit verloren van Rivo………in Rijssen.

Spanning genoeg
Rivo wil in het spoor blijven van angstgegner Taurus en zal met 3-0 moeten winnen om bij te blijven. In de spannendste competitie van Nederland kan aan het eind van de rit zelfs het setgemiddelde de doorslag geven. De druk ligt bij de thuisploeg, maar die lijken daar nauwelijks van onder de indruk. Toch geeft het VoCASA de kans om vrijuit te spelen. Er is immer niets te verliezen en alles te winnen. Het zou zomaar een vijfsetter kunnen worden…..

Ter Maat aanpakken
De eerste confrontatie eerder dit jaar ging met 3-1 naar de Tukkers. Na een prima eerste set van Nijmeegse kant rechtte Rivo de rug en zocht het veelvuldig keyspeler Ter Maat. Eigenhandig legde hij VoCASA over de knie. Daar zal de sleutel liggen zaterdag: hoe schakel je Ter Maat uit? Lukt dat, dan heb je een kans. Krijgt hij het op de heupen, is er geen kruid tegen gewassen.

Verrassing in petto
VoCASA heeft echter een verrassing in petto voor zaterdag. Wat er uit de hoge hoed getoverd gaat worden moet alleen nog even geheim blijven. Nieuwsgierig geworden? Zaterdag om 16.30 uur barst het volleybalgeweld is alle hevigheid los. In de gezelligste competitie van Nederland zal er na de wedstrijd sowieso een (carnavals)biertje gedronken worden door beide teams en de aanhang. Redenen genoeg om even langs te komen!