VoCASA Heren 1 krijgt zaterdag in Nijmegen de koploper in de Eredivisie op bezoek: Draisma Dynamo.

VoCASA Dames 1 reist af naar Capelle voor het topduel in de Topdivisie tegen VCN.

 

Gerhard Heerink van www.vizieropvolleybal.nl blikt vooruit op het komend weekend.

Eredivise Heren: VoCASA – Draisma Dynamo.

Vocasa Heren 1 krijgt koploper en bekerfinalist Draisma Dynamo op bezoek, altijd een uitdagend gegeven.
Maar in de vorm waarin Dynamo verkeert, slechts één nederlaag dit seizoen, is de kans op verlies van VoCASA beduidend groter dan de kans op winst. Zelfs de kans op een puntje is minimaal, denken we.
Voor VoCASA volgen na zaterdag nog duels tegen Taurus, SSS, TTP en Lycurgus. Geen makkelijk programma en zeker geen programma waarvan je zegt, VoCASA zegt vaarwel tegen de voorlopige degradatiepoule. Ze moeten een verschil van vijf punten met Taurus goedmaken, winnen van Taurus in Houten is daarvoor dan niet voldoende.

  • 18 januari 20.00u VoCASA HS1 – Draisma Dynamo HS1

 

Topdivisie Dames: Laudame Financials VCN –  VoCASA

De topper in de Topdivisie is Laudame Financials vs. Vocasa dames 1. Het is een topweek voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel, met gisteren bekerwinst in de halve finale tegen VC Sneek en zaterdag dus het duel tegen koploper VoCASA. Dat zijn de weken waarin noeste trainingsarbeid om een beloning vraagt. Al zal dat bij de tegenstanders ook zo zijn. Inzet tegen VoCASA is niet de eerste plaats, gezien de huidige stand (13-32 om 11-28) maar wel afstand nemen of de kloof een stuk dichten en t.z.t. als er ingehaald wordt, daar de beloning voor pakken. Zaterdag om 15:30 uur staan de teams op scherp tegenover elkaar in Capelle.

  • 18 januari 15.30u Laudame Financials DS1 – VoCASA DS1

 

 

VoCASA Heren 1 heeft zich weten te versterken met de Engelse international Robert Poole.
Al het papierwerk werd zo snel mogelijk geregeld en de 2,01 meter lange Brit is speelgerechtigd.

Hij zal in de thuiswedstrijd tegen Draisma Dynamo zijn Eredivisiedebuut maken. Voor Poole geen onbekend team, in december en januari kwam hij met zijn vorige club, IBB Polonia London, nog in actie tegen de koploper van de Eredivisie.