VoCASA Dames 1 liet zaterdag een duur puntje liggen: 3-1 tegen VC Velden.
Maar concurrent Spaarnestad verloor bij Gabberted (3-1). VoCASA is nu koploper in de eerste divisie B.

stand 4 febr 2017:

Terugblik van dames1 op de wedstrijd tegen Velden:
Vier punten in eigen huis gehouden

Het doel was om vc Velden serverend onder druk te zetten, en dat lukte direct. Op de service van Marloes Hendriks stonden we direct 6-0 voor. Helaas lieten we vc Velden terugkomen maar we herpakten ons snel genoeg.
We wonnen deze set met 25-18
De tweede set leek veel op de eerste set. Keiharde aanvallen van Sanne Metsemakers werden afgewisseld met blokpunten van Jana Braakhuis. We maakten zelf weinig fouten en wonnen met 25-21.
De derde set was het meest overtuigend, wij domineerden. Hannah Becker scoorde veel en Ramona Overdijk verzorgde heel net werk ik het achterveld. Noa Rehangmetan loste Marloes Hendriks af op een voorsprong van 20-08. De set ging met 25-10 naar ons.
Je zal denken, in the pocket. Maar nee, we keken eigenlijk de gehele tijd tegen een achterstand aan. We stonden met 14-18 achter. We maakten iets meer directe fouten en het scoringspercentage was lager. Op servicereeksen van Hannah Becker en Marloes Hendriks kwamen we terug. We stonden zelfs met 24-23 voor. Helaas door een paar gekke ballen verloren we deze set.
Het koste ons een dure set tegen vc Velden die 10e staat in de competitie. Maar we gaan deze week weer volle bak trainen. Volgende week nemen we het namelijk op tegen Volley Tilburg.