Ledub Dames 1 – VoCASA Dames 1 , 18 feb 2017

BUDEL – Met pijn en moeite won Vocasa zaterdag van Ledub: 2-3 (20-25, 25-17, 22-25, 25-18 en 8-15). De Nijmeegse eerstedivisionist zette de ploeg uit Budel enkele geleden nog eenvoudig met 4-0 opzij, maar in de uitwedstrijd moest Vocasa diep gaan.
Dat had alles te maken met het strijdplan van Ledub, volgens Bram Leijssenaar. De coach van de Nijmeegse koploper prees de tactiek van de tegenstander. ,,Zij wisten dat ze het ons alleen lastig konden maken door met veel risico te serveren en dat deden ze ook. Ik had daardoor niet vaak het idee dat we echt controle hadden.”
Vooraf had Leijssenaar niet getekend voor een 3-1.
,,Maar ik ben wel tevreden met de vechtlust die we in de laatste set aan de dag legden.”

bron: De Gelderlander, Regio Sport

Dames 1 zelf op hun Facebook-pagina:

Vechtwedstrijd tegen Ledub levert een 3-2 overwinning op!
Afgelopen zaterdag 18 februari reisde dames 1 af naar Budel. Om 19.00uur begon de wedstrijd tegen de nummer 5 op de ranglijst. Onze libero Wieneke er weer bij, na een griepje was ze gelukkig aan de beterende hand.
De dames van Ledub stonden op scherp, twee dagen daarvoor verloren ze nog van Stravoc tijdens een inhaalwedstrijd en ook de 4-0 uitslag van onze vorige wedstrijd waren ze niet vergeten. Dat wisten wij ook en daardoor begonnen we fel. De eerste set wonnen we met 20-25, onder andere door de harde knallers van Lynn en een strakke verdeling aan het net van Marloes.
Door een gerichte service druk van Ledub verliep de tweede set moeizamer. Ramona bracht verschillende keren rust in het achterveld en kreeg de service onder controle, maar het werd jammer genoeg niet helemaal afgemaakt. We kregen moeite met de slotfase en verloren de tweede set met 25-18.
De derde set maar weer op scherp dus, strak beginnen en minder fouten maken.
Er waren lange rallys en mooie reddingen aan beide kanten. Door een goede service serie van Jana en Hannah kwamen de punten binnen. Op een setstand van 21-18 grepen we de kans om het af te maken aan het net. We wonnen met 25-22.
Vervolgens werd in de de vierde set wat gestunteld. Na het winnen van een lange rally raakte daarna een gekke bal te snel de grond. Ledub kreeg daardoor een voorsprong die wij gedurende de vierde set niet konden inhalen.
In de vijfde set hebben we dat gelijk recht gezet door hard, hoog en snel te spelen. De wedstrijd werd afgemaakt met een 15-8 op de teller. We zijn blij met de behaalde overwinning en die laatste set en namen 3 punten mee uit Budel.

Handhaving koppositie 1e divisie

Aangezien Gabberted 1-3 speelde bij Thor en Spaarnestad 2-3 thuis verloor van Sliedracht, blijft VoCASA riant aan kop.