VoCASA H2 – Orion H2 : 4-0

Op zaterdag 7 oktober ontving VoCASA Heren 2 het sterk geachte Orion 2.
De favoriet Orion ging echter genadeloos ten onder tegen het fris spelend VoCASA H2.
Waar VoCASA H2 sterk begon aan de wedstrijd en de foutenlast eens laag hield, leek Orion een abonnement te hebben op fouten. De servicedruk van VoCASA werd vooral uitgeoefend op de libero van de tegenstander, die hierdoor echt een Orioff-day leek te hebben. Aan het einde van deze set werd het echter nog even spannend, maar Niels van den Brakel hielp met precisie-aanvallen VoCASA van 22-22 naat een 24-22 voorsprong, waarnaar de tegenstander de bal uitsloeg en de eerste set voor VoCASA binnen was.
Het vervolg van de wedstrijd vertoonde hetzelfde beeld als in de eerste set. Orion maakte de fouten en Vocasa H2 de punten. In een verslag voor Vizier-op-volleybal verwoordde de coach van Orion 2 het als: “De slipper van Orion heren 2.” De zogenaamde klantvriendelijkheid van Orion werd in de partij tegen VoCASA heren 2 uitgestraald.
Maar de gretigheid van de Nijmegenaren om de vijf punten aan te pakken was een lust voor het oog.
Een onverwachte ruime zege was een opmaak voor een feestje later op de avond.
25-22, 25-19, 25-21, 25-18

VoCASA H1 – Witte Olhaco H1 : 3-1

VoCASA Heren1 ontving in de vooravond de dan nog lijstaanvoerder in de topdivisie, De Witte Olhaco.
In voorbeschouwingen was de vraag of Olhaco na winst op ZVH en DIO de lijn kon vasthouden. Of zou misschien het Nijmeegse VoCASA na een eerdere verrassende winst op Tilburg het goed gestarte Olhaco kunnen stoppen.
Het tweede scenario werd de waarheid. De ploeg van trainer Gert Veldhuizen, geteisterd door blessures, winst deze zaterdag een sterk team op te stellen.
De eerste set was voor VoCASA: 25-22. De tweede set eindigde met een spannend slot en ging met 24-26 naar de gasten uit Hoogeveen. De derde en vierde set waren overtuigend voor VoCASA (25-20, 25-15).

De Volleybalkrant kopte :”Olhaco zakte naar de tweede plaats en Sliedrecht Sport, DIO/B en VoCASA kwamen op gelijke hoogte met de Hoogeveners. Tot teleurstelling van Olhaco-trainer Dennis Luider kon zijn ploeg tegen VoCASA niet het niveau van de afgelopen twee wedstrijden evenaren. ‘We misten de scherpte. Enkele aanvallers zaten niet lekker in de wedstrijd en hebben wel kansen gehad, maar op die momenten waren we te slordig. Ik moet wel zeggen dat VoCASA een veel betere ploeg heeft dan vorig seizoen.”

Ja, die conclusie trok ook het paarse publiek in Nijmegen.