De volleybalsters van Vocasa verloren in Nijmegen de topper in de eerste divisie B tegen Spaarnestad: 2-3 (26-24, 10-25, 25-17, 25-27, 10-15). De ploeg was in de vierde set heel dicht bij de overwinning, maar het waren uiteindelijk de gasten die er met de winst vandoor gingen.

“Zuur verlies door het missen van de puntjes op de i.” , omschrijft het team zelf op facebook.

“We begonnen vol vertrouwen. 12-6 stonden we zelfs voor. Maar de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Met drie prachtige killblocks van onder andere Michelle van der Wens wonnen wij deze set!

De tweede set waren we helemaal niet onszelf. De pass kwam niet en er werden heel veel fouten gemaakt. Maar vooral werden er maar 3 punten gemaakt. Michelle van der Wens viel nog geblesseerd uit. Dubbel slechte set

De derde set was spannend maar wij waren de betere ploeg. Marlou van Heemskerk scoorde met mooie omloopballen, Jana Braakhuis maakte mooie blokpunten, Lotte Braakhuis had een mooie serviceserie, Lynn Braakhuis scoorde met mooie pipe aanvallen, Sanne Metsemakers scoorde veelvoudig aan de buitenkant, Ramona Overdijk bracht goede passes, Wieneke Eggermont zorgde voor mooie duikacties, Hannah Becker sloeg alle ballen op de grond en Marloes Hendriks kom het spelletje mooi spelen met haar aanvallers. Het stond 2-1 voor ons!

Het vertrouwen was er, we zouden deze wedstrijd winnen. Hannah Becker scoorde veel waardoor wij op matchpoint kwamen te staan.Maar we wisten de twee matchpoints niet te verzilveren. Helaas verloren we de vierde set.

Vol goede moed begonnen we de vijfde set maar het was Spaarnestad die de puntjes beter op de i had staan. We verloren onze tweede wedstrijd van het seizoen.”

Vocasa blijft wel koploper met 67 punten.
VCN (65) en Spaarnestad (60) zitten de Nijmeegsen intussen wel op de hielen.

Foto’s : Peter de Jong